Verema,vinya vi. Poemes

La verema El sol, la pluja i la vinya són savis aliats per regalar al raïm vida que esclata a cada gotim. Circells, ceps i pàmpols són lescorta del fruït, i la verema cerimònia on neix la màgia del vi. Abelles i mosques, la dolçor, colors i aromes, el most. Isabel Barriel“Vendimiadora con tacho al hombro”.

Taronja de taronges,de caquis i mandarines,de moniatos i carbasses, És la tardorde tertúlies i alegries,de lluna grani vinyes adormides. estació taronja.De fulles mortes.De nits llargues vora el foc,taronja de magrana esberladai del sol que fuig a mitja tarda.De gita de bruixade cirereta darboç que ja madura.De pinetell, dou de reig,de camagrocs i rovellons al cistell.De remenat amb dos rovells,de sobretaula al Montsenyendevinant, rere els vidres,un bosc de castanyers.Taronja duna tarta-tatin de figuesamb moscatell de la Marina en copa fina,de formatge amb confitura espesa de codony,taronja de lhora incerta dentrellums,de la saviesa amb certidumbre i dubtes,taronja de barreja.Una pinzelada vermellai quatre groguenques.Taronja. 

EL RAÏM MÉS DOLÇ És el raïm més dolç,de la vinya més preuada,ha pres el sol d’estiui del hivern, la gebrada.De nit al cel, l’esteladai de dia llum fins la vesprada;cada gra ja a puntd’esclatar…Si plou ara, tots a tremolar,doncs no convé l’aiguaabans de veremar.Provem el raïm més dolçde la vinya més preuada,que d’aquí a una temporadaserà vi, vinagre o cavaCançó de tardor Heu fet ja la verema? La vinya no té raïm, és el most a la bodega i aviat tindrem el vi… Anem a caçar bolets? Anem a arreplegar castanyes? Busquem pinyons i ametlles, que farem molts panellets! Encendrem la llar de foc, cremarem la llenya seca; necessitem caliu a prop, que aviat s’amaga el sol

 VEREMA ,VINYA VI ÉS A PUNT El vent amb regust de pluja els pàmpols ha resseguit amb marrons de crosta seca i un verdós indefinit La tardor que s’aproxima retalla i pinta els raïms que com uns penjolls de vidre s’ajunten fent grans gotims. Ens ho diu la rosada. Ens ho diu el perfum. Ens ho diuen les parres i els ceps, la verema és a punt! El sol amb un gran somriure als camps els ha regalat puntes de coixí vermelles i també de groc daurat. El celler obre les portes, tot és tràfec i tragí. Els raïms que avui entren aviat es faran bon vi. Ens ho diu la rosada.

 

Octubre Roig COMENÇANT EL VERS DE VEREMA ,VINYA VI

El nostre oli d’oliva verge extra ecològic TERRA PUNICA dispost per a fer el tast

Tast del nostre oli TERRA PUNICA

Tast a la taula del nostre oli seguint les meves indicacions . En les copes especials de tast d’oli d’oliva

Marc Gomar lleginmos una de les poesies del seu ultim llibre

Tastatnt el vi ARCHUS merlot